
به گزارش خط امید، به دلیل نفوذ مدرنیته و ایجاد تغییر در سبک زندگی ایرانیان مهد کودکها نیز کمکم جای خود را در جامعه ایرانی باز کردند، اشتغال همزمان پدر و مادر، و عدم توانایی خانوادههای آنان برای نگهداری فرزندان باعث شده تا والدین تمایل بیشتری به مهدکودکها نشان دهند و کار نگهداری از کودکان را به مهدها بسپارند.
جدا شدن کودک از آغوش پرمهر مادر و به اصطلاح کمبود مهر مادری آنهم از زمان آغاز تعلیم و تربیت طبیعتا اثرات مخرب روانی و تربیتی را دربر خواهد داشت که در زمانهای نوجوانی و بلوغ بیشتر خود را نشان میدهند.
البته نباید نادیده گرفت که رویکرد مهدکودکها نیز به سمت تعلیم و تربیت و آموزش رفته است اما باید بررسی که آیا این آموزشها می تواند خلا آموزش توام با مهر مادر و پدر را پر کند یا خیر؟ یا به زبانی دیگر آیا این آموزشها با فرهنگ اجتماعی و خانوادگی خانوادهها همخوانی دارد؟
شهرستان بهشهر نیز از افزایش مهد کودکها درامان نبوده و تعداد زیادی مهد کودک در این شهرستان مشغول به فعالیت هستند، مصطفی رجبی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خط امید اظهار کرد: در مجموع 22 مهد کودک در شهرستان بهشهر فعالیت می کنند که از این تعداد 13 مهد شهری و 9مهد روستایی است که به طور میانگین 800 کودک را تحت آموزش دارند.
وی افزود: تیم امور مهد کودکها و حراست اداره ماهانه از لحاظ بهداشت فضا وضعیت فیزیکی، مربیان و کادر مهد کودک، سلامت جسم و لباسهای فرم، حجاب و چکونگی رفتار با بچه مورد نظارت و بررسی قرار میگیرند که علاوه براین در تمام قسمتهای مهد کودک دوربینهای مداربسته وجود دارد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان با بیان اینکه سر فصلهای آموزشی مهد کودکها از تهران و بر اساس فرمت مشترک توزیع میشود خاطرنشان کرد: البته در این خصوص در بعضی مهدها خلاقیت وجود دارد در مهدهایی که متقاضی باشند که تاکنون در شهرستان بهشهر نداشتیم آموزش باله داریم.
رجبی در پاسخ به این سوال که آیا در مهدها آموزش رقص وجود دارد یا خیر گفت: تاکنون هیچ مورد آموزش رقص و موسیقی در مهدها نداریم فقط گاهی آموزشها به صورت آهنگین یاد داده میشود.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان آموزش برای بچهها بین 2 تا 4 سال است تصریح کرد: برای بالارفتن سطح خلاقیت بچهها و شکوفایی استعدادهای آنان برنامههای متنوع علمی، هنری، فرهنگی و اجتماعی مانند بستن کمربند ایمنی انجام میشود.
عضو هیات مدیره شرکت تعاونی مصرف کارکنان بهزیستی گقت: یادگیری کودکان در کنار هم علاوه بر تاثیر بیشتر، نحوه برقراری ارتباط درست جمعی را نیز در پی دارد و مهمترین نکته اینکه انرژی خود را با بازی و فعالیتهای دیگر در کنار مربی و دوستان هم سن خود تخلیه کرده و در خانه بهانه گیری نمیکنند.