صفحه نخست

فرهنگ و هنر

اقتصادی

عمومی

حوادث

سیاسی

علم و فناوری

اجتماعی

ورزشی

اخبار
چاپ

فواید و رازهای نهفته در نیشکر/به‌صرفه و پردرآمد برای تولیدکنندگان

نیشکر گیاهی بلند است از جنس تباشیر و از تیره غلات و بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است كه برای رویش نیازمند مدت زمان طولانی تابش خورشید و دسترسی به آب فراوان است.

کد خبر : 17279

تاریخ انتشار : 20/10/1393 - 11:53


فواید و رازهای نهفته در نیشکر/به‌صرفه و پردرآمد برای تولیدکنندگان

به گزارش خط امید بهشهر _ نیشکر دارای ساقه ضخیم و بندبند است و قسمت داخلی ساقه آن لیفی و حاوی مقادیر زیادی عصاره شکر است، بلندی ساقه آن بین ۲ تا ۶ متر بوده و بر اساس طبقه‌بندی‌های مختلف، از ۶ تا ۳۷ گونه دارد و این گیاه معمولاً مدت 12 ماه رسیده و آماده برداشت می شود.
 
برای آشنا شدن از چگونگی تبدیل نی به شکر قهوه‌ای به روستای کریم‌کلا در بهنمیر که از نظر تولید نیشکر بیشترین مقدار تولیدی را در مازندران دارا است رفتیم و با محسن خیرالله‌زاده، یکی از قدیمی‎ترین تولیدکنندگان نیشکر در این بخش هم‌کلام شدیم.

خیرالله‌زاده می‌گوید: بیش از 25 سال است که در این زمینه فعالیت می‌کند.

وی همچنین ادامه می‌دهد که به علت استقبال مراجعه‌کنندگان برای خرید شکر قهوه‌ای در چند سال اخیر میزان کشت این محصول افزایش یافته و 160 هکتار از اراضی این روستا به زیر کشت این محصول می‌رود.

خیرالله زاده افزود: درآمد این محصول در هکتار 5 الی 6 میلیون تومان است که از برنج باصرفه‌تر است.

این تولیدکننده نیشکر می‌گوید: برای فراوری این محصول از جنوب کشور (هفت تپه) نی‌ها با قیمت هر تن 440 هزار تومان خریداری می‌شود.

نحوه کاشت نی و تولید شکر قهوه‌ای:

نی‌ها را به قطعات 30-40 سانتی‌متری برش داده و در فصل بهار زمانی که زمین به‌وسیله شیارهای منظم آماده کشت شد، در این شیارها به‌صورت افقی در زمین دفن می‌شود و بعد از جوانه زدن طی 2 مرحله وجین و آبیاری صورت می‌گیرد.

در آبان ماه برداشت آغاز می‌شود و تا بهار سال آینده ادامه دارد.

نی‌ها پس از کنده شدن در دستگاه آبگیری قرار می‌گیرند و بعد از آبگیری آب نیشکر در ظروفی به حجم 200 لیتر ریخته می‌شود و با درجه حرارت 300-400 درجه سانتیگراد به میزان 2 الی 2.5 ساعت جوشانده می‌شود، پس از جوشانده شدن میزان 40 لیتر آن تبخیر می‌شود، جوشاندن تا زمانی که تمامی آب نی‌ها تبخیر شود، ادامه می‌یابد، در این مرحله باید مرتباً دیگ‌ها هم زده شوند و تفاله‌ها نیز مرتباً از دیگ‌ها خارج می‌شوند، پس از همه این مراحل شکر قهوه‌ای به‌دست می‌آید که شکر به‌دست‌آمده جایگزین مناسبی برای شکر سفید است، علی‌الخصوص برای بیماران دیابتی.

خیرالله زاده گفت: شکر قهوه‌ای به شهرهای مازندران، گیلان، گلستان، تهران و مشهد فرستاده می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین تفاله این نی‌ها هم برای دام دامداران که بسیار مقوی است، استفاده می‌شود.

خیرالله زاده افزود: ما باید زیر نظر جهاد کشاورزی باشیم اما زیر نظر صنف قنادان هستیم، تقاضای ما از مسئولان این است که به ما توجه کنند و تسهیلاتی در اختیار ما قرار دهند.
 
این تولیدکننده نیشکر گفت: در آینده 99 درصد این کار از بین خواهد رفت به‌علت اینکه تولیدکنندگان تفاله نی‌ها را در اطراف جاده می‌ریزند و مسئولان شهری درب این مغازه‌ها را به‌علت از بین بردن زیبایی شهر پلمپ می‌کنند.
 
نیشکر از منظر اسلام:
 
امام كاظم عليه ‏السلام هم در مورد نيشكر یک حدیث بسیار زیبا گفت:
 
قَصَبُ السُّكَّرِ يَفتَحُ السُّدودَ ، ولا داءَ فيهِ ولا غائِلَةَ
 
نيشكر، انسدادها را می‌گشايد و هيچ بيمارى و عارضه‏‌اى در آن نيست.
 
ارزش غذایی نیشکر:
 
نیشکر به عنوان یک عضو از خانواده چمن‌ها، آب آن دارای قدرت و توانایی بالا معادل آب گندم، فقط با کلروفیل کمتر و درصد قند کمتر است.
 
با این حال آب نیشکر شامل تنها 15 درصد قند کل است، همه آن چیزی که در فرم تصفیه نشده خام وجود دارد، بقیه آن سرشار از مقادیر زیادی ویتامین ها و مواد معدنی است.
 
آب نیشکر غنی از کلسیم، کروم، کبالت، مس، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی است، همچنین حاوی آهن و ویتامین های A ،C ،B1 ،B2، B3 ،B5 ،B6 به علاوه غلظت بالایی از مواد مغذی گیاهی (از جمله کلروفیل)، آنتی‌اکسیدان‌ها، پروتئین، فیبر محلول و ترکیبات متعدد ضامن سلامتی است.
 
نیشکر در مبارزه با سرطان، ثبات سطح قند خون در بیماران دیابتی، درمان بیماری یبوست، کمک به کاهش وزن، کاهش تب، پاکسازی کلیه‌ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان مورد مطالعه قرار گرفته است.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در نیشکر به مبارزه علیه عفونت‌های ویروسی و باکتریایی و به تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و آن‌را در برابر بیماری‌های کبد حفظ می‌کند، همچنین از طریق تصفیه جریان مجاری ادراری به بهبود عملکرد کلیه‌ها کمک کرده و اعتقاد بر این است که یک درمان خوب برای تب است و باعث افزایش پروتئین‌های بدن می‌شود.

ارزش غذایی شکر قهوه‌ای:
 
شکر قهوه‌ای حاوی املاح مفید کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم است.
 
صد گرم شکر قهوه ای حاوی حدود 370 کالری است درحالی که در شکر سفید این مقدار به 400 کالری می‌رسد.
 
با توجه به ساکارز و کالری کمتر در شکر قهوه‌ای (نسبت به شکر سفید) مصرف آن توصیه می‌شود و طبیعت عصاره آن برای سلامت افراد مفید است.


منبع : باشگاه خبرنگاران

 

 

  

مطالب مرتبط با : فواید و رازهای نهفته در نیشکر/به‌صرفه و پردرآمد برای تولیدکنندگان
دیدگاه شما در مورد : فواید و رازهای نهفته در نیشکر/به‌صرفه و پردرآمد برای تولیدکنندگان

فواید و رازهای نهفته در نیشکر/به‌صرفه و پردرآمد برای تولیدکنندگان

  • آخرین اخبار
  • پربیننده ترین
  • rss
  • آرشیو

 

 

مبلمان ماهور بهشهر